Novosti

Vaterpolo “Borac Kup 2018”

Na Vaterpolo “Borac Kup 2018” učestvovaće 16 ekipa sa preko 300 igrača, a biće odigrano 90 utakmica. Početak takmičarskog programa je u petak od 17 časova, a svečano otvaranje zakazano je za subotu u 16 časova.

Sportski direktor i šef stručnog štaba Vaterpolo kluba Borac Davor Josipović ističe da će ovogodišnji turnir biti izuzetno kvaltetan.

"Budući da se radi o međunarodnom turniru htjeli smo da dovedemo i sudije iz drugih zemalja, tako da ćemo osim sudija iz BiH imati sudije iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Ekipe dolaze iz Švedske, Ukrajine, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke… Ekipe će biti raspoređene u četiri grupe, prvoplasirani timovi razigravaju od prvog do četvrtog mjesta. Ovo će biti jedan visok nivo vaterpola. Promoter je Nemanja Andrić selektor Srbije za mlađe kategorije. Reprezentacija Ukrajine koja je najkvalitetnijia, dvije ekipe Slovenje, timovi iz Srbije i Crno Gore sasvim sigurno garantuju vrhunske utakmice – rekao Josipović koji od svog tima očekuje dobre rezultate.

"Mislim da imamo nadarenu generaciju, radimo dugo sa njom. Ti momci su se dokazali na takmičenjima u Srbiji i mislim da možemo konkurisati za sam vrh. Igramo mi redovno utakmice sa ekipama koje su u vrhu lige Srbije i očekujem dobre utamice i dobre rezultate na ovom turniru. Očekujem sa ćemo  proći grupu kao prvoplasirani i da ćemo se boriti za sam vrh – rekao je Josipović.

Predsjednik Vaterpolo kluba Borac Zoran Skenderija kae da je strateški cilj kluba omasovljenje i jačanje omladinskih kategorija.

"Vaterpolo klub osnovan je 2008. godine, aktivno je radio četiri godie, a reaktiviran je prošle godine tako da nešto više od godine dana radi u punom kapacitetu. Naša misija će biti razvoj mladih kategorija. Trenutno imamo 200 članova oko 80 takmičara.  Želimo da privučemo što veći broj djece. Naš cilj je da Vaterpolo klub postane najorganizovaniji klub u BiH, i nadam se da ćemo, kada se počnemo takmičiti, u ligama u kojima planiramo ostvariti taj cilj. Ovaj turnir je sjajna prilika da Banjaluku predstavimo u najbojem svjetlu i želim da se zahvalim gradu koji nas je podržao i svim ostalim sponzorima – istakao je Zoran Skenderija predsjednik Vaterpolo kluba Banjaluka.

Vaterpolista Luka Novak očekuje da će ekipa Borac ostvariti kvalitetan rezultat u izuzetno jakoj konkurenciji.

"Očekuje nas jedan izuzetno jak turnir. Imamo dosta nacija koje će učestvovati. Biće veoma naporno, mi ćemo se truditi da se predstavmo u što boljem svjetlu. Spremamo se za ovaj turnir već tri mjeseca i ja sam uvjeren da imamo kvalitet da osvojimo medalju – rekao je Novak.

Učesnici:

Spartak Prozivka (Srbija), Radnički (Srbija), Opatija (Hrvatska), Reprezentacija Ukrajine, Slovan (Slovenija), Bijela (Crna Gora), Nais (Srbija), Bečej (Srbija), Lošinj (Hrvatska), Triglav (Slovenija), Vaterpolo Akademin (Švedska), Mladost (Srbija), Sloboda (Srbija), Borac (Republika Srpska, BiH).


© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia