Borčeva škola vaterpola i plivanja

U planu i programu rada Vaterpolo kluba „Borac“ akcenat је na mladim snagama od najmlađih uzrasta do seniorske ekipe. Plivanje kao sastavni dio vaterpola je bazični sport, a pored plivanja vaterpolisti u svome treningu koriste i ostale bazične sportove (gimnastiku i atletiku). Pored osnovnog razvoja svakog dijela tijela (pravilni razvoj svakoga mišića, ispravlja muskulaturu, povećava kapacitet pluća, poboljšava motoriku)  u vaterpolu se djete uči timskoj igri, strategiji i improvizaciji. Jedan od prvih koraka je oslobađanje straha od vode i bezbjednost u vodi, učenje pravilnih plivačkih tehnika, stvaranje novih dugoročnih prijateljstava kroz igru, učenje vaterpola i priprema mladih vaterpolista za postizanje uspjeha kako u bazenu tako i van njega, usvajanje novih vještina kroz zabavu i ovladavanje istim.

Upis i testiranja

Nakon upisa u borčevu školicu vaterpola radi se testiranje inicijalnog stanja polaznika, a na osnovu procjene stručnog štaba polaznik će biti svrstan u jednu od tri etape borčeve školice vaterpola. Program borčeve školice vaterpola se sastaji iz tri etape.

skola_vaterpola_borac_banjaluka.jpg

Etape

Prva etapa obuke je predviđena prije svega za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Cilj je pripremiti dijete za samostalan i bezbjedan boravak u vodi. Kroz program obuke dijete će naučiti elemente održavanje na vodi, disanje u vodi, plutanje na stomaku i leđima, ronjenje, klizanje (na stomaku i leđima), skok na noge i glavu itd. Obuka u pravilu traje 30 časova. Nakon završetka prve etape obuke VK „Borac“ izdaje diplomu polazniku o završenoj obuci (diploma se dobija samo nakon završene ove etape). U drugoj etapi obuke akcenat je na tehnici plivanja. Nakon što stručni štab procjeni da su članovi zadovoljili sa znanjem tehnika plivanja (kraul, leđa, prsa, delfin), slijedi usavršavanje stilova plivanja i podizanje spremnosti u smislu pripreme za prelazak u takmičarsku grupu. Treće etapa naše školice je škola vaterpola, koja i jeste krajnji cilj programa borčeve školice vaterpola. Ova grupa predstavlja našu najmlađu takmičarsku kategoriju. Iz ove etape obuke cilj je da djeca prolaze kroz takmičarske kategorije naših mlađih kategorija do prvog (seniorskog) tima.

Budi Borac!

Vaterpolo klub „Borac“ djeluje kao velika porodica, a da bi prednost bavljenja vaterpolom u našem Klubu došle do izražaja, poseban akcenat stavaljamo na trenere i njihovu edukaciju i roditelje koje uključujemo u rad kluba, a sve u cilju da bi djeca imala pozitivan primjer koji mogu da slijede, uživaju u sportu i na kraju borave u sportskoj klimi, koja potiče razvijanje pozitivnih vrijednosti.

 
Flex Header
Centered Header
Addspace Header
Transparent Header

Želite da postanete naš član ili želite više informacija?

© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia